Svein Bjerke er kåret til årets gründer i Buskerud

Får gründerprisen på 50 000 kroner: - Det er sjelden jeg blir helt målløs, men nå er jeg helt målløs, sier Svein Bjerke.

-Tusen takk! Wow, du verden! Nå ble jeg skikkelig glad, så artig, sier Svein Bjerke i bedriften Varma på telefon.

Bedriften Varma holder til på Ringerike.

- Vi ønsker å takke alle våre partnere, alle våre ansatte og medarbeidere. Alle som har trodd på oss og som har stått i sorger og gleder sammen med oss. Dette er stort! fortsetter Bjerke.

Det er fjerde gang Buskerud fylkeskommune deler ut gründerprisen som er på 50 000 kroner.

Det var hovedutvalget for miljø, innovasjon og næring i Buskerud fylkeskommune som onsdag ettermiddag vedtok å tildele gründerprisen 2018 til Svein Bjerke.

- Gratulerer! Jeg er imponert over hele konseptet. Tenk at en liten gründer både kan få en ny ide til å blomstre, og drive med sosialt entreprenørskap i tillegg. Det står det respekt av, sier Hanne Lisa Matt (Miljøpartiet De Grønne), leder av hovedutvalget i fylkeskommunen.

- Å ringe prisvinnerne er alltid en høydepunkt, de blir så utrolig glade og stolte!

Hanne Lisa Matt (Miljøpartiet De Grønne), leder av hovedutvalget i fylkeskommunen

- Det er så flott å se hvor mange flinke skapere vi har i Buskerud og at prisen går til Varma er meget vel fortjent, fortsetter Matt.

-  Gründerprisen skal stimulere til nyskaping i næringslivet og bidra til økt anerkjennelse av innovativ næringsvirksomhet, sier Hanne Lisa Matt.

Hanne Lisa Matt

Nesten all ved som selges i butikk i dag, er importert fra Øst-Europa. Varma har nå signert en rekke ordre med Norgesgruppen, Gausdal Landhandleri etc., og de har hatt leveranser til kjeder i bla Sverige og England.

Bedriften har stort vekstpotensial, med gode eksportmuligheter av både produkter og teknologi.

Juryen begrunnelse:

«Bedriften bidrar til utvikling i Buskerud ved allerede å ha skapt mange nye arbeidsplasser og ved å bidra til økt bruk av trevirke. Varma har siden oppstart ansatt mange langtidsledige gjennom et godt samarbeid med NAV Ringerike. Mange av disse har først vært på arbeidstrening og deretter fått fast jobb.»

Skaper arbeidsplasser

Varmas visjon er at vedfyring i skandinaviske hjem skal komme fra Norge, den støtter lokal industri, skaper arbeidsplasser, og det hele skjer på en mye mer miljøvennlig og bærekraftig måte en tidligere.

Juryen bestod av følgende medlemmer:

  • Anniken Fægri Damm-Larsen - direktør Innovasjon Norge – Buskerud, Vestfold og Telemark
  • Henning Thorsen – daglig leder i Termowood og seriegründer
  • Gro Krogh Sørensen Moen – etablererveileder i Buskerud Næringshage

Publisert 29. november 2018, oppdatert 29. november 2018.