- Kongsberg er Norges beste plasss

Vant Statens pris for mest attraktive sted. - Gratulerer med prisen Kongsberg, dette er til stor inspirasjon for oss alle.

Juryen har tildelt Statens pris for Norges mest attraktive sted 2014 til Kongsberg.

Kongsberg ble valgt fra en liste med 251 steder som har blitt foreslått til årets pris gjennom nesten 500 forslag fra hele landet.

Morten Eriksrød- Jeg vil gratulere Kongsberg med den flotte prisen som landets mest attraktive sted, sier fylkesordfører Morten Eriksrød (bildet).

- Inspirerende

- Dette er inspirerende og noe vi alle kan lære av i arbeidet med å skape gode lokalsamfunn, sier fylkesordføreren.

- Å oppleve at stedet der man bor og jobber er levende og attraktivt er viktig for både innbyggere og bedrifter, sier Eriksrød.

Juryens begrunnelse

Juryen mener Kongsberg er en by som i sin tid vokste fram gjennom gruvedrift, og som siden har utviklet seg til å bli et sterkt industriteknologisk sentrum.

«Kongsberg har lenge også hatt en meget aktiv politikk for bruk av kultur i byutviklingen. De siste årene har offentlige planer hatt fokus på fortetting for slik å gjøre byen mer attraktiv.»

Dette har juryen lagt vekt på i sin vurdering

- I sin begrunnelse trekker juryen frem mange gode kvaliteter ved Kongsberg. Jeg synes det er svært hyggelig at også godt samarbeid med frivilligheten trekkes frem, sier Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Sanner deler ut prisen på 250 000 kroner på Kongsberg 27. mai.

Norges beste plass


Publisert 21. mai 2014, oppdatert 21. mai 2014.