Buskerud innvandrerråd feirer 20 år

- Gratulerer med 20-årsjubileet! Buskerud innvandrerråd har gjort, og gjør, et imponerende arbeid som vi i fylkeskommunen er svært stolt over.

For 20 år siden ble organisasjonen Buskerud innvandrerråd etablert.

- Arbeidet med integrering gjennom dialog og samhandling, med å øke samfunnsdeltakelsen blant innvandrere og det å skape møteplasser, var viktig den gang, har vært viktig hele tiden og er viktig nå, understreker fylkesordfører Roger Ryberg (Ap) i Buskerud fylkeskommune.

Buskerud innvandrerråd er en samordnende og koordinerende paraplyorganisasjon for over 30 innvandrerorganisasjoner, herunder ca. 4 000 personmedlemmer i Buskerud.

Innvandrerrådet er partipolitisk uavhengig, livssynsnøytralt og er en koordinerende paraplyorganisasjon av innvandrerorganisasjoner i fylket.

Innvanrerråd i Modum
Etablering av Innvandrerråd i Modum kommune.

- At Buskerud har et godt og velfungerende innvandrerråd, som opptrer samlende for medlemmene, er viktig i Buskerud, fortsetter Ryberg.

- Når vi er på andreplass i Norge i antall mennesker med flerkulturell bakgrunn, så vet vi at dette er viktig, sier Ryberg.

- Selv om Drammen er høyest representert med 28 % vet vi at Buskerud innvandrerråd jobber i hele Buskerud og erfaringen og kompetansen som innvandrerrådet har er viktig i den sammenhengen, sier han.

Les også: Buskerud fylkeskommune inngikk partnerskapsavtale med Buskerud innvandrerråd

Buskerud innvandrerråd er opptatt av respektfull dialog og god kommunikasjon mellom folk på tvers av kulturer og etnisitet.

Organisasjonens hovedmål å skape arenaer hvor forskjellige meninger, folkegrupperinger og kulturer kan møtes.

Arbeidet i rådet

Innvandrerrådet er involvert i mye forskjellig. Her er noe av det rådet har vært involvert i:

  • TV-aksjonen
  • Valginformasjonsmøter
  • Gjestebud
  • Organisasjonskurs
  • Konferanser

Innvandrere Øvre Eiker møte valgmøte
I august 2017 fylte kommunestyresalen i rådhuset i Hokksund seg opp av innbyggere med innvandrerbakgrunn som ville lære mer om valget og de ulike politiske partiene. Foto: Øvre Eiker kommune

- Det å delta i valg og det å delta i organisasjonslivet i Norge, er en viktig del av vårt demokrati. Her gjør Buskerud innvandrerråd et godt stykke arbeid og treffer mange, mener Ryberg.

Fylkesordføreren  er også imponert over alt arbeidet i innvandrerrådet som gjøres på frivillig basis.

- Buskerud innvandrerråd har gjort, og gjør, et imponerende arbeid som vi som fylkeskommune er svært stolt over, avslutter fylkesordfører Roger Ryberg.


Publisert 16. april 2018, oppdatert 16. april 2018.