Flytter fylkestinget til Kongsberg

Fylkestingets junimøte avholdes på Kongsberg. - Det er viktig at vi kommer ut i regionene for å møte kommunene, næringsliv og innbyggere.

Ut i regionene: Torsdag 9. juni flytter fylkestinget ut av fylkeshuset i Drammen og avholder sitt junimøte på Krona - Kongsbergs kultur- og kunnskapssenter.

Se også: Saksliste fylkestingsmøte torsdag 9. juni

- Vi som fylkespolitikerne må være observante på de regionale utfordringene, og da er det viktig at vi kommer ut i distriktet.

Roger Ryberg (Ap), fylkesordfører i Buskerud

Web-TV: Følg fylkestinget direkte på web-TV torsdag klokka 09

Fylkestinget er fylkeskommunens øverste politiske organ, som treffer avgjørelser i alle viktige og prinsipielle saker som omhandler fylkeskommunens virksomhet.

Ryberg sier fylkespolitikerne er opptatt av å ha dialog med innbyggere, organisasjoner, kommuner og næringsliv.

- Sammen med kommunene, regionrådene, næringslivet og frivillige organisasjoner arbeider vi for en positiv utvikling av fylket.

Roger Ryberg (Ap), fylkesordfører

Roger Ryberg

- Vi ser fram til å besøke Kongsberg og avholde fylkestingsmøtet på Krona. Bygget ble åpnet i fjor sommer og er blitt et praktfullt møtested for kultur og kunnskap, fortsetter fylkesordføreren.

Fylkestinget i Buskerud har 43 representanter, og har ansvar for alle fylkeskommunale oppgaver.

- Vi som sitter i fylkestinget kommer fra hele fylket og jeg tror vi har stort utbytte av å komme ut å bli bedre kjent i regionene våre. 

Roger Ryberg (Ap), fylkesordfører

Fylkesordføreren sier det er aktuelt å også besøke de andre regionene i Buskerud.

- Nå avholder vi fylkestinget på Kongsberg denne uka, og senere skal vi besøke de andre regionene for å avholde fylkesting utenfor huset, avslutter Roger Ryberg.

Etter fylkestingsmøtet vil fylkesutvalget i Buskerud avholde fellesmøte med Vestfold og Telemark fylkeskommuner klokka 15 på Krona.

Fellesmøtet er kommet i stand i forbindelse med regionreformen og nabopratene. I neste uke har Buskerud tilsvarende møte med Akershus og Østfold fylkeskommuner.


Publisert 7. juni 2016, oppdatert 7. juni 2016.