Folketallet vokste med 200 000 på 200 år

Buskerud nærmer seg 300 000 innbyggere. - Veksten vil fortsette de neste 10 årene, men ikke like kraftig som de siste 10 årene, sier Tron Myrén i fylkeskommunen.

Buskerud er nå det 7. største fylket i landet målt etter antall innbyggere med 278 028 innbyggere, viser en oversikt fra Statistisk sentralbyrå (1. kvartal 2016).

- Buskerud har vært gjennom en periode med den sterkeste befolkningsveksten de siste 50 årene, både i prosentvis og faktisk vekst.

Tron Myrén, planrådgiver i Buskerud fylkeskommune

Veksten har derimot gått ned noe de siste 2 - 3 årene.

- Befolkningsveksten vil fortsette de neste 10 årene, men ikke like kraftig som de siste 10 årene, fortsetter Myrén.

- Enkelt forklart, veksten flater ut og vi går fra en ekstraordinær situasjon til en mer normal utvikling.

Tron Myrén

Befolkningsutvikling

- Vi har vært i en oppgangstid, men det er nå større usikkerhet når det gjelder den økonomiske utviklingen, forsetter han.

- Det har vært en stor arbeidsinnvandring, og dette har vært driveren for befolkningsutviklingen både i Buskerud og resten av landet, men her er det nå stor usikkert hvordan dette vil bli de neste årene, sier han.

Myrén mener det er kommunene i nedre del av fylket som tidligere har hatt mest vekst som vil merke størst forskjell.

For fylkeskommunen er det viktig å følge befolkningsutviklingen for å kunne dimensjonere både våre tjenester og fylkets infrastruktur best mulig.

- Vi er inne i en spennende tid med stor usikkerhet, og da er det viktig å følge utviklingen tett, avslutter Tron Myrén.


Publisert 12. mai 2016, oppdatert 12. mai 2016.