Østlandsutstillingen for 35. gang

Østlandsutstillingen nummer 35 forberedes nå for visning i tre fylker i 2014.

Den 35. Østlandsutstilling består av en ambulerende utstilling, et seminar og to stedsspesifikke verk.

Årets utstilling ønsker å styrke presentasjonen av 3 dimensjonale arbeider innenfor Østlandsutstillingens rammer.

Østlandsutstillingen er Norges nest største etter Høstutstillingen og finansieres av fylkeskommunene i Østlandssamarbeidet.

Søknadsfrist er 1. februar 2014 og utstillingsåpninger er

  • i Hedmark 22. mars
  • i Buskerud 3.august
  • i Østfold 19.oktober


Visningssted: Østlandsutstillingen vises i sin helhet i Kunstbanken i Hamar og i Østfold Kunstnersenter og deler av utstillingen vises i Buskerud Kunstsenter.

Fokus: Østlandsutstillingen ønsker å styrke presentasjonen av 3 dimensjonale arbeider i utstillingen. Juryen vil forsterkes på feltet og visningsstedene vil tilrettelegge for visningen av installasjoner og skulpturer.

Arrangementer: Det arrangeres et kunstfaglig seminar i forbindelse med åpningen av utstillingen i Hamar.

2 Stedsspesifikke verk: I år utlyses det et stedsspesifikt prosjekt i tilknytting til Siloen utenfor Papirbredden i Drammen og en stedsspesifikk performance i området mellom fergekaia i Fredrikstad og Østfold Kunstnersenter.

Formidling: Det utarbeides et spesielt formidlingsopplegg alle tre visningssteder og det lages en katalog til utstillingen. Buskerud vil formidle deler av utstillingen via DKS til flere kommuner.

Priser: Østlandsutstillingens pris (kr. 25.000,-) deles ut for det mest markante verket på utstillingen. I 2014 deles det også ut en pris (kr. 25.000) for det mest markante 3-dimensjonale arbeidet på utstillingen.

Østlandsutstillingen blir arrangert som juryert kollektivutstilling og baseres på fri innsendelse av arbeider av kunstnere med tilknytning til Østlandet. Man kan søke med alle typer kunstuttrykk, med maks. tre verk per søker.

Østlandsutstillingen juryeres av en tverrfaglig jury i to trinn: Første juryering skjer på grunnlag av digital dokumentasjon og andre juryering på originalarbeider.

Juryen består kunstnerne Astri Tonoian, Morten Nyhus og Ellen Rishovd Karlowicz samt Ingrid Blekastad (Kunstbanken Hamar), Martina Kaufmann (Østlandsutstillingen) og blir forsterket av en ekstern representant (3 dimensjonal kunst).

Hele søknadsreglementet kan leses her: Reglement Østlandsutstillingen 2014


Publisert 26. november 2013, oppdatert 26. november 2013.