Utvider avgjørelsen om Södra

- Et av temaene jeg vil ta opp er behovet for å utvide tiden etter omstillingsloven med 30 dager, sier fylkesordfører Eriksrød.

- Jeg snakket med ledelsen i Södra Cell og Viken Skog torsdag ettermiddag, og da fikk jeg en tilbakemelding på at de ønsker mer tid i prosessen, sier fylkesordfører Morten Eriksrød.

Onsdag 20. mars varslet ledelsen ved Södra Cell Buskerud fylkeskommune om at styret ønsker å legge ned bedriften på Tofte i Hurum.

Omstillingsloven trer da i kraft og fylkeskommunen plikter da å kalle inn ledelsen og de ansatte i bedriften, kommunen, Innovasjon Norge og NAV til drøftingsmøte.

Et slikt møte ble avholdt 4. april.

Bedriften kan i følge loven ikke legge ned virksomheten før 30 dager etter at fylkeskommunen har fått melding, fylkeskommunen kan i spesielle tilfeller forlenge denne perioden med inntil 30 dager.

- Jeg skal snakke med Södra Cell og Viken Skog på mandag, og har allerede varslet at et av temaene jeg vil ta opp er behovet for å utvide tiden utover 30 dager, men dette har vi ikke tatt endelig stilling til. Det vil jeg komme tilbake til i møte, avslutter Morten Eriksrød.

For ytterligere informasjon:
Morten Eriksrød, fylkesordfører, 92 22 86 97.


Publisert 24. april 2013, oppdatert 24. april 2013.