Brakar åpner nettbutikk

Nå kan busskunder i Buskerud endelig kjøpe bussbilletter og reisekort på internett.

Onsdag 28. januar åpnet nettbutikken som du finner på www.brakar.no.

Her kan du registrere deg som kunde og kjøpe reisekort og ungdomskort. Deretter kan du fylle kortet opp med periodebilletter, ungdomsbillett og/eller reisepenger.

En milepæl

- For oss og alle som kjører buss for Brakar er dette en milepæl, sier Kjersti D. Nordgård, salgs- og markedssjef i Brakar.

- Hittil har så å si alt salg foregått om bord i bussene eller via fem billettutsalg spredt rundt i fylket. Det sier seg selv at det er gammeldags og tungvint for folk.

Utfordringen har ligget i å koble nettbutikken med billettmaskinene om bord slik at du kan laste ned billetten din etter kjøp på nett.

- Når vi nå endelig trykker på knappen og lanserer nettbutikken er det et stort skritt i retning av kontantfrie busser og en enklere hverdag for kundene våre, sier Nordgård.

- Et enklere billetteringssystem er blant de viktigste tiltakene alle mener må til for å nå målene i kollektivtrafikken: å få flere til å reise kollektivt.

Registrerte kunder får fordeler

Brakar selger rundt 11 000 periodebilletter og ungdomsbilletter på reisekort hver måned. Selskapet oppfordrer alle eksisterende kunder til å gå inn å registrere seg som kunder.

- Er du registrert i nettbutikken kan du følge kjøp på kortet ditt, få informasjon, hjelp og refusjon dersom du f.eks. mister reisekortet. Det er også fullt mulig å handle i nettbutikken uten å registrere deg, sier hun.

Det blir også mulig å kjøpe selve kortet på nett. Brakar sender det pr post mot et gebyr eller kunden kan hente det på et av billettutsalgene.

Brakar vil gjerne ha tilbakemeldinger fra kunder i tiden fremover på hvordan nettbutikken oppleves, slik at det kan gjøres tilpasninger som gir bedre kundeopplevelse.

Enkeltbilletter

Enkeltbilletter kan ikke kjøpes nettbutikk. Disse blir tilgjengelig via mobilbillett i februar. Men vil du reise med enkeltbillett, lønner det seg uansett å ha et reisekort.

- Vi anbefaler kunder som ønsker å bruke enkeltbillett å kjøpe et reisekort på nett og fylle på reisepenger. Det gir faktisk 20% rabatt på voksen enkeltbillett, opplyser Nordgård.


Publisert 28. januar 2015, oppdatert 28. januar 2015.