Lanserte kampanjefilm om trafikkdød med toppklubber

Antall drepte og hardt skadde i trafikken i Buskerud tilsvarer to fotballag hvert år.

Mandag lanserte Buskerud fylkeskommune kampanjefilmer om trafikkdød med toppklubbene Strømsgodset, Drammen Håndballklubb, Mjøndalen og Hønefoss.

Filmene skal vises på Drammen Kino City og Hønefoss kino hver eneste dag i 6 måneder fremover.

- Det er sterkt å se en slik kampanjefilm på kino, sier Strømsgodsetspillerne Lars Sætra og Lars Chr. Vilsvik.

Klubbene går sammen for å sette fokus på trafikksikkerhet med budskapet: TA VARE på deg selv -Senk farten, bruk bilbelte!

- Vi bruker bilbelte, holder fartsgrensen og tar trafikksikkerhet på alvor og synes det er viktig at klubben deltar i denne kampanjen, sier de to fotballspillerne.

Antall drepte og hardt skadde i trafikken i Buskerud tilsvarer to fotballag hvert år.

- Dette er veldig relevant. Supporterne reiser hver helg, og spillerne reiser jo stort sett hver helg. Da er det veldig viktig for oss at vi tar med oss en bevissgjøring og tanke rundt dette viktige prosjektet, sier daglig leder Erik Espeseth i Strømsgodset.

- Vi er forbilder, stor eksponering og veldig stolte over at vi kan være med på å få fram dette viktige budskapet, sier Espeseth. 

Drammen Håndballklubbs Jan-Richard (Jani) Lislerud Hansen mener det er en svært viktig kampanje.

- Vi har veldig mange unge på a-laget og i junioravdelingen som er førstegangskjørere, så det er viktig for oss å vise at klubben tar en sånn kampanje på alvor, sier Jan-Richard Lislerud Hansen i Drammen Håndballklubb.

- Alle kjører bil - dette angår oss alle. Det er jo ofte sånn at man får lærepenge når det er for seint, at man ikke tenker på det før det er for seint, så jeg håper at denne kampanjen når fram, sier Mats Hansen i Mjøndalen.

- Fylkeskommunen tar trafikksikkerhet på alvor. Ved å vise slike kampanjefilmer på kino, så håper vi at vi spesielt kan nå fram til ungdom som dessverre fortsatt er en svært utsatt gruppe i trafikken, sier leder av Fylkets trafikksikkerhetsutvalg, Trond Johansen.

Så langt i år har 17 mennesker omkommet på vegene i Buskerud. Det er dramatiske tall, totalt omkom det 9 personer i hele fjor.

Lenke til alle filmene


Publisert 23. september 2013, oppdatert 28. mars 2014.