Markerer Trafikkofrenes dag

18 personer mistet livet i trafikken i Buskerud i fjor. - Det sitter mange familier, venner og lokalsamfunn igjen i sorg.

Søndag 11. januar markeres Trafikkofrenes dag i Buskerud ved Åssiden kirke i Drammen.

Det holdes appeller i skolegården på Åssiden skole klokken 16.00 før fakkeltog og minnegudstjeneste.

- Markeringen er for å minnes de omkomne, vise medfølelse med de pårørende og skadde. Vi tenner lys for de omkomne og hvert lys vi tenner symboliserer et tapt liv, sier Trond Johansen, leder av Fylkets trafikksikkerhetsutvalg.

- Det er ikke akseptabelt at noen mister livet eller blir hardt skadet i trafikken, og vi er mange etater og organisasjoner som arbeider for å få ned ulykkestallene, sier Johansen.

Johansen skal sammen med vegsjef Hans Jan Håkonsen tenne lys i kirken. Stasjonssjef ved Drammen politistasjon, Øyvind Aas leser navnene på de omkomne.

I tillegg blir det appeller og taler av samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, ordfører Tore Opdal Hansen og fungerende biskop i Tunsberg, David Gjerp.

Sang av Jonas Fjeld

Etter minnegudstjenesten er alle velkommen til en sammenkomst i seniorsenteret ved kirken.

Det er Buskerud fylkeskommune som i samarbeid med kirken, politiet, Statens vegvesen, Trygg Trafikk, ambulansene, brannvesenet, Drammen kommune, MA, rusfri trafikk og livsstil, NAF og Røde Kors står bak markeringen.

Buskerud fylkeskommune har et overordnet ansvar for å samordne trafikksikkerhetsarbeidet i fylket (vegtrafikklovens § 40a) - et arbeid som gjøres gjennom Fylkets trafikksikkerhetsutvalg (FTU).

Ytterligere informasjon:
Trond Johansen, leder av Fylkets trafikksikkerhetsutvalg, 90 99 80 95.
Anne Marit Jordheim, distriktsleder Trygg Trafikk, 97 16 84 98.


Publisert 7. januar 2015, oppdatert 7. januar 2015.