Markerer trafikkofrenes dag

19 personer omkom i trafikken i Buskerud i fjor. - Jeg kjente flere av personene som skjuler seg bak den tragisk høye statistikken.

Jan Erik Larssen- 2013 ble et spesielt år også for meg, da jeg kjente flere av personene som skjuler seg bak den tragisk høye statistikken over omkomne, sier Jan Erik Larssen, kjent tv-profil og motorentusiast, fra Lier (bildet).

Larssen deltar søndag på markeringen av trafikkofrenes dag i Buskerud.

Sammen med biskop Laila Riksaasen Dahl, fylkesordfører Morten Eriksrød og ordfører Kjell B. Hansen skal han holde appell og tale. Artisten Anita Skorgan deltar med sang.

- Som en av landets største bil og motorentusiaster, føler jeg ydmykhet og takknemlighet i forhold til å skulle få dele tanker og ord med mennesker som har fått oppleve trafikkens tragiske bakside, fortsetter Larssen.

Tenner lys

Det er Buskerud fylkeskommune som i samarbeid med kirken, politiet, Statens vegvesen, Trygg Trafikk, ambulansene, brannvesenet, MA, Personskadeforbundet LTN, Ringerike kommune, Røde Kors og Siri og Hennings minnefond  står bak markeringen.

- Når vi tenner lys for de som omkom på veiene, ser vi så tydelig hvor mange det faktisk er. Dette gjør et sterkt inntrykk, sier distriktsleder i Trygg Trafikk Buskerud, Anne Marit Jordheim.

19 personer mistet livet i trafikken i Buskerud i fjor.

- Hvert lys vi tenner symboliserer et tapt liv og hvert lys minner oss om at en hel familie og en venneflokk står igjen med sorg og savn. Det er dette som er bakgrunnen for alt trafikksikkerhetsarbeid og som krever et stort engasjement i det videre arbeidet for å få ned ulykkene, sier Jordheim.

Prioriterer trafikksikkerhetsarbeid 

Buskerud fylkeskommune har et overordnet ansvar for å samordne trafikksikkerhetsarbeidet i fylket (vegtrafikklovens § 40a) - et arbeid som gjøres gjennom Fylkets trafikksikkerhetsutvalg (FTU).

- Markeringen på søndag er en måte å vise pårørende og skadde at vi bryr oss om det som skjer på vegene og at vi er mange etater og organisasjoner som arbeider for å få ned ulykkestallene, sier fylkesordfører Morten Eriksrød.

- Vi er ikke mål før nullvisjonen er nådd og jobber derfor aktivt videre med dette området, understreker fylkesordføreren.

Fakkeltoget starter klokka 16 ved p-plassen ved E16, etterfulgt av gudstjeneste i Norderhov kirke.

LES OGSÅ: Tre fylker med felles trafikksikkerhetskonferanse

Ytterligere informasjon:
Morten Eriksrød, fylkesordfører, 92 22 86 97.
Trond Johansen, leder av hovedutvalget og Fylkets trafikksikkerhetsutvalg, 90 99 80 95.
Anne Marit Jordheim, distriktsleder Trygg Trafikk, 97 16 84 98.


Publisert 9. januar 2014, oppdatert 28. mars 2014.