Timekspressen vil kutte rushruter

Fylkeskommunen har bedt om et møte med Timekspressen. Selskapet vil kutte i rushtilbudet Notodden-Kongsberg-Oslo.

De nye endringene innebærer at Timekspressen fra 1. juli ikke lenger vil stoppe på holdeplassene Vika og Dokkveien i Oslo, men i stedet kjøre direkte til bussterminalen i Oslo.

Selskapet vil samtidig kutte i rushtilbudet (morgen/ettermiddag), noe som innebærer at halvtimes avganger Notodden-Kongsberg-Oslo går ut.

- Vi har bedt om et møte med ledelsen fordi vi synes Timekspressen har vært et godt tilbud for passasjerene mellom Notodden-Oslo, og synes det er beklagelig om tilbudet nå må ytterligere reduseres, sier fylkesordfører Morten Eriksrød.

Møtet finner sted tirsdag 25. juni i fylkeshuset i Drammen.

Buskerud fylkeskommune er løyvemyndighet og skal varsles tre måneder i forveien dersom et selskap foretar rute- og/eller takstendringer.

Timekspressen har ikke varslet fylkeskommunen om de nye endringene.

LES OGSÅ: Lov om yrkestransport med motorvogn og fartøy

- I møte ønsker vi å bli orientert om bakgrunnen  for endringene, og om hva som eventuelt må til for å få en mer positiv utvikling, sier fylkesordføreren.

- Vi ønsker også å se på hvordan vi kan utvikle tilbudet med Timekspressen eller andre i tiden framover, fordi det ser ut til at det kan ta tid før vi kan få halvtimes avganger med tog fra Kongsberg, avslutter fylkesordfører Morten Eriksrød.

Timekspressen fikk løyve første gang i 1997, et løyve som fornyes hvert 10 år.


Publisert 21. juni 2013, oppdatert 28. mars 2014.