Tryggere for barn og unge på rulleski

Flytter all rulleskigåing bort fra riksveg 7. Buskerud fylkeskommune, Geilo IL og NTG Geilo samarbeider om etablering av 5 km lang strekning for rulleskigåere.

Onsdag 3. juni skrev Buskerud fylkeskommune, Geilo IL og NTG Geilo - Norges Toppidrettsgymnas under en samarbeidsavtale for å gjøre forholdene tryggere for rulleskigåere i Hol.

- Dette er et veldig godt prosjekt, og det er viktig at man flytter aktiviteten bort fra en trafikkert veg som riksveg 7, sier Trond Johansen, leder av Fylkets trafikksikkerhetsutvalg (FTU).

- Det at vi får all aktivitet bort fra riksveg 7 er kjempebra, sier Espen Nordby Andersen i Geilo IL.

- Det er veldig flott at fylkeskommunen ser at dette er et viktig tiltak for våre utøvere, sier Torgeir Skrede ved NTG Geilo.

Rulleskiavtale Geilo
Skrev under avtale. Fra venstre: Espen Nordby Andersen i Geilo IL, Erling Aass fra Buskerud fylkeskommune og Torgeir Skrede, NTG Geilo.

Sammenhengende strekning

De tre partene samarbeider om etableringen av en 5 km lang asfaltert strekning på deler av fylkesveg 120, slik at den blir en sammenhengende strekning som er tilpasset trening med rulleski.

NTG Geilo og Geilo IL forplikter seg til å bruke strekningen til organisert trening.

- Vi har brukt riksveg 7, men vi skal ikke bruke den vegen til rulleski av hensyn til trafikksikkerheten. Det har skjedd ulykker, så det håper vi at vi nå skal unngå, sier Espen Nordby Andersen fra Geilo IL.

- Trafikksikkerhetsarbeidet i dag handler om å forebygge på alle arenaer, og dette er et godt eksempel på hvordan vi må jobbe for å forebygge ulykker, sier Trond Johansen.

- Vi er veldig takknemmlige

- Vi har litt begrenset med småveier, så det er veldig kjærkommet at vi nå får en mindre trafikkert veg der vi kan bruke rulleski. Det betyr mye for trafikksikkerheten for barn og unge, sier Nordby Andersen.

Nordby Andersen håper dette også vil bidra til at flere også begynner med ski.

- Vi bruker fylkeveg 40 og fylkes 120, men nå blir det lettere for oss. Det blir mindre trafikk og det er mer kupert, så for oss er dette veldig bra, sier Torgeir Skrede ved NTG Geilo.

Det er Statens vegvesen som skal utføre asfalteringen som vil skje vår/sommer avhengig av vær og temperatur.


Publisert 3. juni 2015, oppdatert 3. juni 2015.