Offisiell åpning av Buskerud største tannklinikk

Behandler 18 000 pasienter i året. Fylkesordfører Morten Eriksrød foretok den offisielle åpningen av nye Drammen tannklinikk.

- Drammen tannklinikk er Buskeruds største tannklinikk med 17 moderne behandlingsrom, og vil behandle vel 18 000 pasienter i året, sier fylkestannlege Berit Binde.

Torsdag formiddag deltok hun sammen med fylkesordfører Morten Eriksrød på den offisielle åpningen av den nye klinikken i Rosenkrantzgata 17 i Drammen, vis a vis fylkeshuset.

- Dette er blitt en flott klinikk som vil gi et veldig godt tilbud til innbyggerne. Det er mulighet for å ha fleksible løsninger når det gjelder åpningstider slik at man kan legge til rette for at kanskje en hel familie kan komme på en gang, fortsetter fylkestannlegen.

Drammen tannklinikk tannlegestol

- Den fylkeskommunale tannhelsetjenesten i Buskerud har vært i spissen i mange år, og det tror jeg skyldes at de våger å tenke nytt, sier fylkesordfører Morten Eriksrød.

- I den nye klinikken har de samlet seg, de utvikler kompetanse og er banebrytende på nasjonalt nivå, sier Eriksrød.

- De får nå et fagmiljø som de andre mindre klinikkene også kan få glede av å bruke, sier fylkesordføreren.

Drammen tannklinikk består av fire mindre klinikker som er samlet under et tak.

- Vi har nå samlet fire klinikker (Bragernes, Strømsø, Konnerud og Fjell) i en stor tannklinikk med over 30 ansatte, og det blir kjempefint, sier overtannlege Trude Fossland, som leder den nye klinikken i Drammen.

Drammen tannklinikk venterom

Fossland mener dette vil styrke det faglige miljøet og dermed gi bedre tilbud til pasientene våre.

- Vi kan dra nytte av hverandre på en helt annen måte enn når det er småklinikker. Vi har også en mulighet til å knytte til oss spesialister, forklarer hun.

- Samlokalisering av tannklinikkene i Drammen vil gi BFK Tannhelse en unik mulighet til å tilby befolkningen et fleksibelt tilbud, sier fylkestannlege Berit Binde.

- Det gir også anledning til å imøtekomme det økte behovet for studentutplassering, tilknytning av spesialister, og utvikling av forskerkompetanse, avslutter Berit Binde.

Drammen tanklinikk


Publisert 5. mars 2015, oppdatert 5. mars 2015.