Elever skapte glede med aktiviteter for eldre

130 eldre besøkte Hønefoss videregående skole: - Jeg har hatt det så bra, og så mange unge mennesker å snakke med, sier Astrid Messel (79).

Hønefoss videregående skole, Ringerike kommune og Frivillighetssentralen på Ringerike arrangerer "Livsglededager for eldre" 10. - 12. mai.

- Det er første gang vi har invitert eldre til et sånt arrangement her på skolen, og det kom hele 130! Det var veldig flott!

Live Mugaas, avdelingsleder Hønefoss videregående skole

En hær av rulatorer

De besøkende fikk kaffe og kaker som en starter, noen hadde bestilt frisørtimer – elev guidene fulgte de til frisøren – avtalte tid for henting og de ble fulgt til film fremvisning, håndmassasje, anbefaling av bøker på biblioteket.

Mugaas sier Hønefoss videregående skole ved helse og oppvekst har en avtale med Hønefoss sykehjem hver tirsdag hvor elever skaper glede med aktiviteter for eldre- det er de gule englene—kommer fra gule t skjorter.

- Det var en hær av rulatorer, rullestoler og gående med gule engler som vandret fra en aktivitet til en annen.

Live Mugaas

Viste film fra gamle Hønefoss

Astrid Messe

- En fantastisk fin dag for alle oss som fikk så mange på besøk – veldig mange ønsket å se film fra gamle Hønefoss, konferansier var F Jørgensen, som innledet og fortalte historier fra den gang. Vi måtte sette opp ekstraforestilling på grunn av stor pågang før og etter rømmegrøten, fortsetter Mugaas.

- Det var flott å se filmen fra gamle Hønefoss, og det var koselig med sang og musikk, og melodier som jeg husker, sier Astrid Messel (79).

- Jeg har spist kaker – rømmegrøt, så nå trenger jeg ikke eta på ei uke, ler 79-åringen.

- Jeg har hatt det så bra, og så mange unge mennesker å snakke med, fortsetter hun.

- Jeg har sett film om gamle Hønefoss - her som jeg har bodd i 90 år - skulle gjerne sett den en gang til! sier Rolf Skogstøm (90).

- Jeg har spist rømmegrøt, gode kaker, tatt blodprøver og pratet med så mange unge pene folk!

- Jeg liker godt å prate med unge, og disse var så snille og hadde tid til å prate med oss.

Rolf Skogstrøm (90)

- Tusen takk til Buskerud fylkeskommune for denne flotte skolen på Hønefoss, sier 90-åringen.

- Eldrerådet fordelte foldere med invitasjon som de la i postkasser i Ringerike - tusen takk til alle pensjonistforeninger for hjelpen, avslutter Live Mugaas.


Publisert 11. mai 2016, oppdatert 11. mai 2016.