Fotballsøkerne fikk vist seg fram

29 søkerne til Eiker videregående skoles nye tilbud Toppidrett fotball viste ferdigheter på Isachsen stadion i Mjøndalen. - 15-20 søkere vil få tilbud om plass.

Eiker videregående skole og MIF har inngått en samarbeidsavtale som gjør det mulig for elever å kombinere fotballtrening og -utvikling i skoletida, samtidig som de kan velge full fordypning innen realfag (spesiell studiekompetanse).

Les også: Eiker videregående skole samarbeider med MIF

Tirsdag 16. juni samlet skolen 29 av søkerne på Isachsen stadion, der spesielt søkernes ferdigheter med ballen ble vurdert.

To jenter - 27 gutter

De unge lovende fotballspillerne kommer fra flere steder i Buskerud. Fra Mjøndalen, Vestfossen, Eiker Kvikk, Hokksund idrettslag, Solberg Sportsklubb, Strømsgodset, Åssiden, Glassverket idrettsforening, Svene idrettslag og Stoppen Sportsklubb. To av dem er jenter, resten gutter.

Til stede var representanter fra blant annet fotballkretsen, Eiker videregående skole og Mjøndalen og andre fotballag i distriktet.

- Mellom 15 og 20 av søkerne vil få tilbud om skoleplass til høsten, forklarer Hanne Kristiansen ved Eiker videregående skole.

Kristiansen sier samarbeidsavtalen med MIF gjør det mulig for elever å kombinere fotballtrening og -utvikling i skoletiden, samtidig som de kan velge full fordypning innen realfag.

De vil da ha grunnlag for å søke på alle studier på universitet og høgskoler etter videregående skole.

Hovedutvalget for utdanningssektoren på Eiker vgs

- Det er inspirerende å se hva man har fått til på Eiker videregående skole i samarbeid med Mjøndalen fotball, sier Iselin Haugo (H), leder av hovedutvalget for utdanning i Buskerud fylkeskommune.

Utdanningspolitikerne i fylkeskommunen ble orientert om det nye tilbudet da de besøkte skolen tirsdag.

- Toppidrettssatsningen på Eiker videregående skole er et godt eksempel på hva man kan få til om man samarbeider med idrett, næringsliv og skole, mener Haugo.

- Det er også med spenning hovedutvalget følger det nye programområdet service og samferdsel som har oppstart til høsten. Vi håper at dette blir et godt supplement til de andre linjene på skolen, og at det gir flere muligheter for elever som ønsker å gå en yrkesfaglig vei, avslutter Iselin Haugo.


Publisert 17. juni 2015, oppdatert 17. juni 2015.