Fylkesmester i helsearbeiderfag

Klar for NM. Lærling Asli Can Uysal ved Drammen sykehus vant fylkesmesterskapet i helsearbeiderfag.

Les også: Buskerud  fylkeskommune tilbyr 50 000 kroner for å ta inn ny lærling

Totalt seks lag bestående av helsefaglærlinger og elever ved helsefaglinjene ved fylkets videregående skoler stilte til dyst under Buskerudmesterskapet i helsefagarbeid.

Fylkesmesterskapet ble arrangert ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold - Vitensenteret helse og teknologi på Campus Drammen tirsdag 29. april.

Optimale treningsforhold

Lærling Asli Can Uysal ved Drammen sykehus gikk til topps i tevlingen, og kvalifiserte seg dermed til deltakelse i årets Yrkes-NM i Trondheim 28. oktober.

Går det like godt der, skal Uysal representere Norge under WorldSkills 2015 i Brasil.

Dekan ved HBVs Fakultet for helsevitenskap, Heidi Kapstad, var blant gratulantene og overrakk vinneren en helt spesiell premie fra høyskolen: en full dag i Vitensenteret helse og teknologi hvor hun kan trene til NM under kyndig veiledning og med alt tilgjengelig utstyr ved senteret.

– Jeg er mektig imponert over innsatsen. Det er tøft gjort, og ingen enkel oppgave, å delta i en slik konkurranse. Jeg gratulerer alle deltakerne for at dere stilte opp og ønsker dere lykke til på veien mot å bli helsefagarbeidere, sier dekan Kapstad.

Realistisk

Deltakerne konkurrerte i å løse ulike oppgaver og utfordringer som helsefagarbeidere møter daglig.

Konkurransene ble gjennomført ved at deltakerne gjennomførte et tilsyn hos en nogenlunde krevende pasient, som ble spilt av en profesjonell skuespiller.

Deltakerne ble vurdert etter hvordan de kommuniserte med pasienten, utføring av prosedyrer, hygiene, ergonomi og pasientsikkerhet i tillegg til framvising av etikk og holdninger.  

Alt foregikk foran publikum i realistiske omgivelser ved vitensenterets sengepost.

I tillegg måtte deltakerne gjennomføre en teoretisk del, der de svarte på fagspørsmål fra dommerpanalet


Publisert 5. mai 2014, oppdatert 5. mai 2014.