Jentetrio vant gründerkonkurranse

Gledestårer for jentene i Teen Voice UB ved Rosthaug videregående skole. - Vi samarbeider så godt, og er utrolig stolte over prisen, sier Malin Lund Flaglien (17).

Over 400 elever fordelt på 83 ungdomsbedrifter (UB) fra Buskerud deltok i Årets Fylkesmesse for Ungdomsbedrifter (UB) i Skien Fritidspark onsdag ettermiddag.

Teen Voice UB ved Rosthaug videregående skole i Modum ble kåret til Beste Ungdomsbedrift i Buskerud 2015. Jentene fikk også tre andre priser.

- Dette er utrolig stort. Vi har jobbet ufattelig masse for dette, og vi har et samarbeid som ikke kan sammenlignes med noen annet, sier Malin Lund Flaglien (17) i Teen Voice UB.

I tillegg til Lund Flaglien består Teen Voice UB av Lisa Mayrhofer (17) og Abelone Smedsrud (17).

Teen Voice UB sender webradio for ungdom i alderen 13 - 19 år.

- Slagordet vårt "fra Ungdom til Ungdom". Webradio er laget av oss. Det er ikke manus, vi tar opp saker som spill, filmer, musikk - det ungdom er opptatt av. Vi har blant annet hatt artisten Atle Pettersen som gjest - og det var gøy, fortsetter 17-åringen.

Juryens begrunnelse:

UB'en har et produkt fra Ungdom til Ungdom. Engasjerte på både stand og intervju. Stor arbeidsinnsats. Har produsert og levert et produkt som er i drift- Overkommet problemer underveis og kommet seg videre. Flott stand med stor arbeidsinnsats, som tydelig underbygde produktet svært godt. 

Stolt rektor

- Som rektor er jeg umåtelig stolt over jentene! Det skal mye til å gå helt til topps i en slik konkuranse, og disse jentene har vist at kreativitet, ståpåvilje, engasjement fører fram, sier rektor Knut Erik Hovde ved Rosthaug videregående skole.

- De har faktisk egentlig tatt tak i en "gammelt" format (radio) som ungdom ikke lenger nyttiggjør seg så mye grunnet spotify ol. og gjort det på sine og ungdommens premisser og ønsker, fortsetter han.

- Å lykkes med det, er rett og slett helt utrolig! Det blir kakefeiring på mandag, og NM-opplevelsen med TeenVoice og "Dress it up" vil jeg ikke gå glipp av, sier rektoren.

NM i april

Nå venter norgesmesterskapet for Ungdomsbedrifter 29. - 30. april på Norges Varemesse Lillestrøm.

- NM-finalen blir kjempegøy. Vi har lagt ned så mange timer, og er utrolig stolte over det vi har fått til, avslutter Malin Lund Flaglien.

eTech UB ved  Drammen videregående skole vgs vant Beste Innovative produkt og Dress it up UB ved Rosthaug aug videregående skole vant Beste IA-bedrift.

Disse tre Ungdomsbedriftene deltar som Buskeruds representanter på NM.


Publisert 12. mars 2015, oppdatert 12. mars 2015.