Konkurrerer om å bli Norges beste Ungdomsbedrift 2014

- Nå ønsker vi å gi alt og komme videre til EM hvor vi kan vise frem vårt norske produkt til et internasjonalt marked.

De fem elevene i ungdomsbedriften Wool UB fra Rosthaug videregående skole konkurrerer tirsdag 29. - onsdag 30. april om å bli Norges beste Ungdomsbedrift 2014 i regi av Ungt Entreprenørskap.

Wool UB tilbyr norske sløyfer i tradisjonell strikk og i mars ble de kåret til beste ungdomsbedrift i Buskerud.

Sikter høyt

-Målet vårt var å vinne fylkesmessa og komme til NM. Nå ønsker vi å gi alt og komme videre til EM hvor vi kan vise frem vårt norske produkt til et internasjonalt marked, sier daglig leder Kamilla Næss.

Ungdomsbedriften driver hun sammen med Kristian Gravermoen, Maren Larsen, Anna W. Ørjansen og Per Kristian Øvereng. 

Les også: Program NM for Ungdomsbedrifter

173 ungdomsbedrifter fra hele landet konkurrerer i ulike kategorier, men det er kun èn bedrift fra hvert fylke som deltar i konkurransen om den gjeveste prisen og billett til EM i Estland i sommer.

Wool UB er Buskeruds representant i konkurransen Norges beste Ungdomsbedrift 2014. 

Læring som «virker» 

Ungt Entreprenørskap Buskerud og Buskerud fylkeskommune er hovedsamarbeidspartnerne, og fylkeskommunen er en den viktigste bidragsyteren til Ungt Entreprenørskap.

-Vi vurderer Wool UB som en av favorittene på NM i år, sier Erlend Eggen, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Buskerud.  

- Dette er ungdom som har mot til å stikke seg frem, de har lært at samarbeid er nøkkelen til suksess og de er villig til å jobbe dag og natt for å lykkes, fortsetter Eggen.

I tillegg til Wool UB stiller Cup Your Shirt UB, Rosthaug videregående skole, TAFO UB og  Look UB, Drammen videregående skole og ScreenMate UB, Røyken videregående skole fra Buskerud.

Disse deltar i andre konkurransekategorier.

- Ungdomsbedrift handler mer om læring enn om næring. Når elevene får bruke fagene i praksis, samarbeide med næringslivet og realisere egne drømmer og ambisjoner, utvikler de holdninger og egenskaper som det ikke går an å lese seg til, sier Eggen.

- Vi trenger flere unge som vil, kan og tør skape noe eget, sier Eggen.

437 elever i videregående skoler i Buskerud drev Ungdomsbedrift i 2013. Elevene starter, driver og avvikler sine egne bedrifter med lærer som veileder og mentor fra næringslivet. 


Publisert 24. april 2014, oppdatert 24. april 2014.