Lanserer ny pris: «Årets lærebedrift»

- Prisen «Årets lærebedrift» i Buskerud skal øke statusen til fagopplæringen, sier Hege Irene Fossum. Prisen skal gå til en virksomhet som har utmerket seg i arbeidet med å utdanne lærlinger/lærekandidater.

Buskerud fylkeskommune deler hvert år ut prisen «årets lærling» som går til en lærling som fremhever seg gjennom et spesielt godt opplæringsløp eller en særdeles godt avlagt fag- eller svenneprøve.

Les også: Nær 900 lærlinger er på vei til å fullføre

I sist møte vedtok utdanningspolitikerne i fylkeskommunen at det i tillegg opprettes en pris som går til en lærebedrift som utmerker seg gjennom spesielt gode systemer for opplæring av lærlinger/lærekandidater.

- Fagopplæring er svært viktig satsingsområde som vi ønsker å løfte frem. Prisen «Årets lærebedrift» skal være en pris som kan være med på å bidra til å øke statusen for fagopplæringen, sier Hege Irene Fossum, fungerende leder av hovedutvalget for utdanningssektoren i fylkeskommunen.

Statutter årets lærebedrift i Buskerud

- Det er viktig å løfte frem de gode eksemplene og synliggjøre noe av det gode arbeidet som arbeidslivet i Buskerud bidrar med i opplæringsløpet til lærlinger og lærekandidater, avslutter Fossum.

Prisen «Årets lærebedrift» er en plakett.


Publisert 22. januar 2015, oppdatert 22. januar 2015.