Medieelevene tar over direktesendingen

Gjennom et samarbeid mellom Rosthaug videregående skole og Skiflyvning Vikersund streames COC-rennene i Vikersund.

Første helgen i mars er det på ny klart for hopphelg i Vikersund, denne gangen med verdens nest beste hoppere som møtes i HS117-bakken fredag 4. og lørdag 5. mars.

Gjennom et samarbeid mellom Rosthaug videregående skole og Skiflyvning Vikersund, streames de to individuelle rennene direkte.

- Vi skal produsere med fire kameraer, en kommentator, en reporter, og vi skal prøve oss på grafikk med resultater og reprise av hoppet, sier faglærer Alexander Lentze ved Rosthaug vgs.

Elevene har erfaring med streaming og ønsker denne gangen å legge lista enda høyere.

Felles læring og utvikling

Det er medie- og kommunikasjons-elever med fordypning i flerkamera-TV-produksjon ved skolen som vil streame COC-rennet i Vikersund.

- Flere arrangører i Europa har begynt å streame COC, og senest i januar gjennomførte Norges skiforbund en test under COC-rennet på Rena, forteller Lentze.

Buskerud fylkeskommune støtter tv-sendingen og hovedutvalget for kultur, idrett og folkehelse i fylkeskommunen har bevilget inntil 100 000 kroner til streamingen av arrangementet.

Støtten forutsetter at utstyret disponeres av medier- og kommunikasjonslinjen ved Rosthaug videregående skole, og at utstyret brukes til kultur- og idrettsarrangementer også i fremtiden.

- Dette tiltaket gir muligheter til å følge større kultur-og idrettsarrangement samtidig som vi gir medieelevene muligheten til å produsere «en ekte tv-produksjon», sier Niclas Tokerud (Ap), medlem i hovedutvalget.

Program HS117, to individuelle renn

Fredag 4. mars:

15.30: Offisiell trening

18.00: 1. omgang

19.00: 2. Omgang

Lørdag 5. mars:

09.00: Treningsomgang

10.00: 1. omgang

11.00: 2. omgang


Publisert 1. mars 2016, oppdatert 1. mars 2016.