Mottok en halv million fra Kronprinsparets Fond

- Arbeidsinstituttet i Buskerud bidrar til at drømmer går i oppfyllelse.

LES OGSÅ: Mette-Marit ble rørt av elevhistorier
LES OGSÅ: Silje (16) drømmer om å bli sveiser

Arbeidsinstituttet i Buskerud (AIB) har samarbeidet med Kronprinsparets Fond i tre år, og tirsdag ettermiddag ble samarbeidet forlenget med ytterligere ett år og nye 500.000 kroner.

- Vi synes Arbeidsinstituttet i Buskerud har gjort et stort stykke arbeid for å bidra helt konkret til at færre ungdommer faller utenfor, at ungdom tar i bruk egne ressurser - og at drømmer går i oppfyllelse, sier daglig leder i Kronprinsparets Fond, Solfrid Flateby.

Arbeidsinstituttet i Buskerud er eid av Buskerud fylkeskommune og er et lærested for ungdommer som for en periode trenger et annet tilbud enn den ordinære videregående opplæringen.

Hvert år går 170 - 180 ungdommer på AIB, som har avdelinger i Drammen, Kongsberg, Midtfylket og Ringerike.

- Vi ønsker å bidra aktivt til at alle ungdommene i Buskerud rekrutteres og beholdes i videregående opplæring, og at alle gjennomfører opplæringen med best mulig resultat, sier leder av AIB, Ingebjørg Mæland.

- At Kronprinsparets Fond bidrar til dette arbeidet med både økonomisk støtte og konkret arbeid, setter vi selvsagt stor pris på, fortsetter Mæland.

Styrkebasert og praksisnært læringssted

Arbeidsinstituttet er et styrkebasert og praksisnært læringssted for ungdommer. Ved AIB jobber de med et styrkebasert tenkesett der de leter etter talent og styrker.

Tenkesettet heter Appreciative Inquiry(AI) og bygger på positiv psykologi.

Instituttet ønsker å hjelpe de unge til å oppnå sine mål og drømmer, gjennom positiv forsterkning og bistand i prosessen.

- Vi er stolte av å kunne støtte AiB i videreutvikling av instituttet og i arbeidet for og med ungdom, sier Flateby.

- Stjerne i boka

For oss betyr samarbeidet med Fondet også stor anerkjennelse av måte vi arbeider på, og denne anerkjennelsen øker engasjementet hos alle, sier Mæland.

- Det er virkelig en stjerne i boka for Arbeidsinstituttet i Buskerud for den jobben de gjør, sier fylkesordfører Morten Eriksrød som var tilstede da Kronprinsparets Fond kunngjorde støtten.

- Jeg vil berømme det engasjementet og den entusiasmen de har på Arbeidsinstituttet, fortsetter fylkesordføreren.

- Det er flott at kronprinsparet viser engasjementet sitt. Dette dreier seg om verdighet, respekt og ikke minst og finne drømmene og realisere dem. Det er helt i tråd i måten vi jobber på å se på styrken i hvert enkelt menneske, avslutter fylkesordfører Morten Eriksrød. 


Publisert 18. desember 2013, oppdatert 18. desember 2013.

blog comments powered by Disqus