Ny realfagkonkurranse på Kongsberg

90 elever og studenter får anledning til å være med på Kongsbergskolens nye realfagskonkurranse.

Fullt hus! – en ny og annerledes realfagskonkurranse for elever fra ungdomsskole, videregående skole og høyskole.

Hvem bygger det beste huset med de smarteste og mest nyskapende løsningene innen velferdsteknologi, klima, energi og miljø?

Gjennom hele neste skoleår skal 15 lag bestående av elever fra Skrim og Vestsiden ungdomsskole, Kongsberg videregående skole, samt studenter fra Høgskolen i Buskerud jobbe sammen for å finne den mest fremtidsrettede løsningen.

- Hvert lag vil bestå av elever og studenter fra de ulike skolenivåene, men utviklingen av huset (skala 1:10) vil foregå i ulike faser, først hos ungdomsskolen, deretter på videregående og til slutt på høyskolen. Vinnerlaget blir kåret i mai neste år, og vi kan love spennende premier, sier prosjektleder for Kongsbergskolen, Hans Morten Werp.

- Vi sparket i gang konkurransen 3. juli på Quality Grand hotel på Kongsberg sammen med fylkesordfører Morten Eriksrød, næringslivsledere og inviterte gjester, sier han.

Konkurransen er et ledd i arbeidet med Kongsbergskolen - et unikt samarbeidsprosjekt på tvers av samtlige skolenivåer og med teknologiindustrien og næringslivets interesseorganisasjoner i Kongsberg.

Arrangementet foregikk i tilknytning til 'Næringslivsdagen' på åpningsdagen for Kongsberg jazzfestival.

Kontakter:
Hans Morten Wærp, 97 44 93 14
Prosjektleder Kongsbergskolen

Berit Storfossene, 90 07 25 86
Kongsberg næringsforening

Katja Furnes, 90 99 28 04
For prosjekteier Buskerud fylkeskommune


Publisert 4. juli 2013, oppdatert 4. juli 2013.