Sander og Sondre tok gull i yrkes-NM

- Vi gratulerer Sander Grinde og Sondre Aleksander Larsen med hver sin gullmedalje i yrkesfag-NM.

De to lærlingene fra Buskerud sikret seg hver sin gullmedalje i yrkes-NM (WorldSkills Norway) på Hellerudsletta like utenfor Oslo.

- Vi er veldig stolte over at lærlinger fra Buskerud går helt til topp i et norgesmesterskap! Dette er veldig moro, sier Olav Horne, leder for fagopplæringsavdelingen i Buskerud fylkeskommune.

350 ungdommer fra hele landet konkurrerte om medaljer, heder og ære. Det var konkurranser i over 30 yrkesfag.

Her kan du se resultatlister yrkes-NM 2018 (PDF)

Om vinnerne fra Buskerud:

  • Sander Grinde (Gol Kjøl & Frys AS): Gull kulde- og varmepumpemontør
  • Sondre Aleksander Larsen (K-tech): Gull CNC - datastyring av maskiner

Oppgaven som Sander fikk gull for:

Tredelt oppgave: Kuldeteknisk montasje med tilhørende rør- og elektrisk installasjon. Det legges vekt på nøyaktighet, effektivitet, faglig forståelse og sikkert arbeid med fokus på miljø og energiøkonomisering.

CNC-oppgaven som Sondre fikk gull for:

To ulike deler skal maskineres og monteres sammen. Valg av skjærhastigheter, oppspenningsmetode, behandling av måleverktøy og HMS testes.

Om WorldSkills Norway

WorldSkills Norway er en ideell organisasjon som arbeider for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning.

Bak organisasjonen står Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Landsorganisasjonen i Norge (LO), Utdanningsdirektoratet, Kommunesektorens Interesseorganisasjon (KS) og en rekke landsforeninger, fagforbund, opplæringskontorer, skoler og fylkeskommuner. 


Publisert 31. oktober 2018, oppdatert 31. oktober 2018.