Signerte avtale med KKP Eiendom

Fylkeskommunen signerte avtale med KKP Eiendom AS. - Gleder oss til å se effekten av samlokalisering av fagskole og høyskole.

Fredag ettermiddag signerte Buskerud fylkeskommune avtale med KKP Eiendom AS i fylkeshuset i Drammen.

- Det er flott at vi er i mål med forhandlingene, og vi ser fram til å se effekten av at Fagskolen Tinius Olsen og HiBu samlokaliseres, sier fylkesordfører Morten Eriksrød.

KKP Eiendom AS skal oppføre et nytt bygg på Kirketorget i Kongsberg sentrum med kommunen, Høgskolen i Buskerud og fylkeskommunen med Fagskolen Tinius Olsen som leietakere.

- Det at vi nå har signert en avtale gjør at vi kan fortsette det gode arbeidet, slik at bygget blir klart til skolestart høsten 2015, sier Kristin Woje Ellingsen, administrerende direktør i KKP Eiendom AS.

Fagskolen vil bruke 13 % av arealene inkl. arealer i sambruk med høyskolen.

- Vi gleder oss til å komme inn i nye og mer tidsmessige lokaler som er tilpasset den opplæringen vi driver i dag. Studentene og ansatte vil få helt andre arbeidsforhold, sier rektor Finn Simensen.

- Fagskolen har allerede i dag et samarbeide med HiBu. Dette samarbeidet vil nå forsterkes og ha i seg nye muligheter når vi samlokaliseres, sier Simensen.

- Vi vil kunne dele hverandre maskiner og ustyr ved sambruk, og v vil også kunne ta inn flere studenter enn vi har i dag, avslutter Finn Simensen.

For ytterligere informasjon:
Morten Eriksrød, fylkesordfører, 92 22 86 97.  


Publisert 20. september 2013, oppdatert 20. september 2013.