Skolebygget er i rute

Nye Hønefoss videregående skole er i rute. - Jeg skulle ønske jeg var 15 år igjen og kunne gå på skolen, sier Tonje Kristensen (Ap).

LES OGSÅ: Ny skole til 475 millioner

Torsdag formiddag fikk politikerne i fylkesutvalget for første gang komme innenfor byggeplassen og se klasserommene i nye Hønefoss videregående skole.

- Jeg synes den ser kjempefin ut. Jeg skulle ønske jeg var 15 år igjen og kunne begynne på skolen. De har tenkt veldig bra, og løst det flott med store glassflater slik at man kan stå ved utgangen og se gjennom nesten hele skolen, sier Tonje Kristensen (Ap), utdanningspolitiker og medlem i fylkesutvalget.

Kristensen får støtte fra politikerkollega Christopher Wand.

- Dette var mye bedre enn jeg hadde forventet. Jeg er overveldet over hvor flott det er, sier Christopher Wand (H), som også er utdanningspolitiker og medlem i fylkesutvalget.

- De store vinduene viser yrkesfagene nesten som på en utstilling, man får virkelig vist dem fram, fortsetter hun.

Nye Hønefoss vgs
Slik skal det bli. Inngangsparti nye Hønefoss videregående skole.

Tidenes skolesatsing for fylkeskommunen

Byggingen av skolen er tidenes skolesatsing for Buskerud fylkeskommune, og har en kostnadsramme på 475 millioner kroner.

Skolen er planlagt for 800 elever, med et bredt utdanningstilbud og totalt ni utdanningsprogram. For OPUS er det beregnet 120 deltidselever.

- Det at vi får et nytt moderne bygg tror jeg er med på å øke elevens motivasjon, samtidig som vi parallelt jobber med Kunnskapsskolen, det vil bidra til at vi får en bedre gjennomføring på videregående, sier Wand.

- Innholdet er det viktigste, men at skolen har det som trengs for at du skal få den gode utdanningen, det er bra og det får denne skolen, sier Kristensen.

- Skolen vil også bli viktig i arbeidet med byutviklingen av Hønefoss, fortsetter Wand.

- Et stor løft for yrkesfagene i regionen

- Dette vil gi et stor løft for yrkesfagene i hele Ringeriksregionen, og det vil være veldig motiverende for elevene og jobbe i så flotte omgivelser som de får her nå, sier fylkesutdanningssjef Jan-Helge Atterås i Buskerud fylkeskommune.

- Vi trenger å øke yrkesfagkompetansen i regionen, slik at regionen skal være mest mulig omstillingsdyktig for å utvikle gode næringer og arbeidsplasser, sier Atterås. 

- Buskerud fylkeskommune bygger en flott videregående skole – et signalbygg, sier ordfører i Ringerike kommune, Kjell B. Hansen.

Fylkesordfører Morten Eriksrød var også med på befaringen torsdag. Han gleder seg til at bygget blir tatt i bruk.

- Jeg synes dette er et veldig spennende prosjekt. Skolen har åpne rom med ett atrium der det blir sydende aktivitet, sier fylkesordfører Morten Eriksrød.

- Jeg gleder meg til vi kommer tilbake i september for å se hvor langt byggearbeidet er kommet, avslutter fylkesordfører Morten Eriksrød.

Befaring nye Hønefoss vgs


Publisert 6. mars 2014, oppdatert 6. mars 2014.