Undervisning på engelsk

Ny internasjonal linje. Stor interesse blant 10-klassinger for det nye tilbudet ved Drammen videregående skole.

- Jeg synes det virker veldig spennende og det er akkurat de fagene jeg er ute etter, språk og samfunnsfag, som jeg er veldig interessert i, sier Lone Birkeland (15).

- Jeg tror det blir veldig motiverende og inspirerende å gå på en slik linje fordi alle som vil gå der er så interessert i å gjøre det bra, sier Ingvild Skøien (16).

- Internasjonal utdanning gir mange muligheter i framtiden, og vi vil jo ut i verden, sier Rebecka Stordalen Hilden (16).

Store interesse
De tre jentene fra Marienlyst skole i Drammen er blant de over 100 10-klassingene som har vist interesse for den nye internasjonale linjen som tilbys vg1-elever kommende skoleår.

- Vi er veldig stolt av tilbudet og synes det er kjempegøy med den store interessen, sier undervisningsinspektør May Britt Baadstø ved Drammen videregående skole.

- Mye av undervisningen vil foregå på engelsk, og det blir fokus på språk, samfunnsfag og internasjonale forhold, forklarer Baadstø.

Lærerne gleder seg
- Det blir gøy og jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Det blir kanskje spesielt utfordrende med begreper, sier samfunnsfaglærer Anne Grønli.

- Det er mange nye spesialuttrykk vi må lære oss, og det er massevis av geografimateriale som er laget på engelsk som vi kan boltre oss i, fortsetter geografilærer Trygve Hval Andersen.

- I første omgang er dette et tilbud for vg1-elever kommende skoleår, men skolen planlegger en videre utvikling av tilbudet slik at det blir treårig, sier undervisningsinspektøren.

I vg2 vil det blir tilbud om faget internasjonal engelsk og i vg3 samfunnsfaglig engelsk.

Får brev i juli
Det trengs minst 27 søkere for at den nye linjen skal komme i gang. Hvis flere enn 27 elever melder seg på, vil utvelgelse skje på grunnlag av inntakspoeng.

De av årets 10.klassinger som kommer inn på Drammen vgs studiespesialiserende i førsteinntaket, vil få et brev med tilbud om å velge Drammen International Programme.

Dette vil skje i begynnelsen av juli. De som er interessert, må melde fra til skolen.

Elever som kommer til å være bortreist i sommerferien, kan sende inn forhåndssvar om at de ønsker plass ved Drammen International Programme ved å fylle ut dette skjemaet.


Publisert 10. juni 2013, oppdatert 10. juni 2013.