Vil møte elevene - besøker alle de videregående skolene

Ut i regionene: - Det er viktig for oss politikere å møte elever og lærere på skolene, slik at vi med egne øyne kan se hvordan skolehverdagen er.

Tirsdag formiddag besøker politikerne i hovedutvalget for utdanningssektoren i Buskerud fylkeskommune Gol vidaregåande skule.

- Gol er først ut av de videregående skolene våre som vi skal besøke i denne perioden, sier Sissel Urke (V), leder av hovedutvalget.

- Vi ønsker å møte elever og ansatte for å se hvordan skolehverdagen, sier hun.

Buskerud fylkeskommune har ansvaret for videregående opplæring av ungdom og voksne.

Opplæringen i skole skjer ved 13 videregående skoler, Fagskolen Tinius Olsen, ett arbeidsinstitutt og en folkehøgskole. Nesten 1000 lærebedrifter gir opplæring til lærlinger og lærekandidater.

- Det er jo vårt ansvar som politikere å legge til rett for at skolehverdagen blir best mulig.

Sissel Urke (V)

Sissel Urke ved Åssiden vgs

- Det er et poeng å komme ut i alle regionene. Buskerud er et veldig variert fylke, og det speiler også skolene i størrelse og tilbud, sier utdanningspolitikeren.

Sissel Urke sier de ønsker å bli kjent med hvordan skolene jobber, og lytte til hva de er opptatt av.

- Til l tross for veldig ulike størrelse og ulik tilfang av elever, så utviser skolene veldig stor kreativitet når det gjelder å gi et bredt tilbud til flest mulig, mener hun.

- Nå er Gol vidaregåande skule først ut, men vi vil i år gjøre den sånn at annet hvert hovedutvalgsmøte blir lagt til en av våre videregående skoler, sier Urke.

- Det betyr at vi løpet av valgperioden (2015-2019) vi ha besøkt alle fylkeskommunens videregående skoler, avslutter Sissel Urke.


Publisert 14. mars 2016, oppdatert 14. mars 2016.