Prosjekter

Fylkesbiblioteket er et kompetanse- og utviklingssenter for bibliotekene i Buskerud. Vi jobber med prosjekter som er både fremtidsrettede og nyorienterende.

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com

Viktige satsinger:

Buskerudgeriljaen
Fylkesbiblioteket har siden 2008 hatt en egen satsing på kassering og samlingsutvikling. Gjennom kompetanseheving og andre tiltak settes et ekstra fokus på samlingsutvikling. 
Prosjektside 
Manual 

Bibarena
Buskerud fylkesbibliotek har lenge ønsket seg å i øke bruken av tallmateriale for å utvikle biblioteksektoren. Med Buskerud Measuring Model har vi utviklet et verktøy som hjelper oss langt på vei!
Håndbok
Prosjektblogg 

Elån
Prosjektet har utviklet en portal for utlån av ebøker for Drammensbiblioteket, Kongsberg bibliotek og Nore og Uvdal bibliotek. Fylkesbiblioteket er prosjektansvarlig og har bidratt betydelig i arbeidet med å utvikle politikken og forretningsmodellene.   
Prosjektblogg 

Fotoarv
«Delingskultur i fotoarven» er et prosjekt som handler om å få de historiske bildene som finnes i arkivene i Buskerud ut på nett.

Wwwebløft
Med wwwebløft ønsker vi å bistå folkebibliotekene med nye teknologiske løsninger for hjemmesidene.
Prosjektside

Ungdomsbokgildet
Fylkesbibliotekets årlige presentasjon av et bredt utvalg av høstens litteratur for ungdom og unge voksne. Arrangementet eksporteres til andre fylker og streames. 
Prosjektside 

Learning 2.0 - Collaborative learning in the Age of 2.0
Comenius Regio prosjekt i samarbeid med Pärnu i Estland og Buskerud fylkeskommune. The project “Collaborative learning in the Age of 2.0” , or short “Learning 2.0″, will focus on the development of teaching methods in collaborative learning by using web 2.0-tools and other digital collaborative tools. In the digital age the librarian and school librarian can get a more central role due to their expertise on information competence. 
Prosjektside 


Publisert 4. desember 2012, oppdatert 23. september 2015.